Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře tandúri
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 934 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 24 g
Tuky 51 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydejte se s námi na kořeněný kulinární výlet do Indie! Kuře tandúri je skvělé kořeněné jídlo, které hravě zvládnete připravit i doma. 

Suroviny

paprika mletá pálivá 1 PL
sůl
na dochucení
na potírání
garam masala ½ ČL
smíchné s máslem
Na marinádu
zázvor (čerstvý)
oloupaný kousek
česnek 4 stroužky
paprika mletá pálivá 1 ČL
sůl
na dochucení
garam masala ½ ČL
rostlinný olej 2 PL
K podávání
skrojky

Postup

1

Kuře stáhněte z kůže a do masa udělejte mělké zářezy.

2

Potřete paprikou promíchanou s citronovou šťávou a solí a dejte na půl hodiny odpočívat do chladničky.

3

Cedník vyložte čistou utěrkou, vlijte jogurt, zabalte, zatižte a nechte z jogurtu vykapat syrovátku.

4

Zázvor a česnek prolisujte a promíchejte s paprikou, solí, citronovou šťávou, kořením a olejem.

5

Vmíchejte do odkapaného jogurtu a vzniklou pastou potřete kousky kuřete. Uložte nejméně na tři hodiny do chladničky.

6

Kuře i s marinádou pečte 20 až 25 minut v troubě předehřáté na 200 °C.

7

Kuře tandúri je poměrně ‚suché‘, takže ho potřete okořeněným máslem a pečte ještě asi pět minut.

8

Podávejte s cibulí, plackami a případně skrojky citronu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...