Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní ovoce v čokoládě
jahody s cokoladou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Letní ovoce v čokoládě

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1740 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 89 g
Tuky 141 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchostí k úspěchu: prohřát a zamíchat. Uplatníte jakékoli drobné či nadrobno nakrájené ovoce i různé druhy čokolády.

Suroviny

tmavá čokoláda 100 g
na kousky
ovoce 550 g
letní směs ( jahody, maliny, třešně, borůvky) bez pecek, rozpůlené

Postup

1

V malém hrnci ohřívejte smetanu. Jakmile se bude téměř vařit, odstavte ji, přidejte kousky čokolády a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí.

2

Do hrnce přisypte většinu ovoce i moučkový cukr a jemně promíchejte. Rozdělte do hrnků nebo sklenic, ozdobte zbylým ovocem a uložte do lednice až do doby podávání. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:44
Recept se nachází v č.7/05, str.43
25.08.2007 00:22
Nemohl by někdo poradit, jak to udelat , aby to bylo hustsi ? Docela mi to v tomto tekutejsim stavu "vadi" i kdyz chut a kombinace je fantasticka...
13.04.2010 11:07
Pomoc je velmi jednoducha: menej smotany a viac cokolady
25.03.2006 16:18
Dokonalý dezert! Jednoduchý, okamžitě hotový a delikatesní!!

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...