Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lívance s rebarborovou marmeládou a tvarohem

Lívance s rebarborovou marmeládou a tvarohem

4.3/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9256 kcal
Bílkoviny 237 g
Sacharidy 996 g
Tuky 452 g
Vláknina 128 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lívance jsou nadýchané, tvaroh krásně jemný a marmeláda lehce nakyslá. Lívance  s rebarborovou marmeládou a tvarohem jsou prostě dokonalá souhra chutí, která potěší všechnz milovníky sladkých jídel!

Náš tip: Jak na rebarboru? 

 
Skryt pre seznam

Suroviny

mléko 1,25 l
droždí 1 kostka
čerstvé, 42 g
máslo 400 g
rozpuštěné, vychladlé
vejce 1 ks
z biocitronu
sůl 1 špetka
olej
na smažení
Na tvaroh
polotučný ve vaničce
rum 1 PL
Na marmeládu
nasekaná nadrobno
rozpůlený

Postup

1

Nejprve připravte marmeládu: rebarboru, cukr a rozpůlený vanilkový lusk dejte do širokého hrnce, přidejte 2 lžíce vody a na nízkém plameni zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.

2

Zvyšte plamen a nechte probublávat 15–20 minut. Rebarbora nejprve pustí šťávu, potom začne marmeláda houstnout. Vyndejte vanilkový lusk. Horkou marmeládou naplňte sterilizované skleničky a utěsněte je.

3

V míse smíchejte všechny suroviny na ochucený tvaroh  utřete je dohladka. Dejte stranou.

4

Na lívance lehce ohřejte mléko, pak část odlijte do větší misky. Přisypte cukr, rozdrobte droždí a nechte vzejít kvásek. Přidejte máslo, vejce, žloutky, citronovou kůru a sůl. Postupně přidávejte mouku, zbytek mléka a zadělejte řidší těsto.

5

Nechte ho kynout na teplém místě, aby zdvojnásobilo objem. Lívanečník lehce vytřete olejem, naběračkou rozlijte těsto a postupně z obou stran usmažte lívance.

6

Podávejte je teplé s ochuceným tvarohem a rebarborovou marmeládou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...