Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Máslový dort s borůvkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 27
Více než hodinu Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 88 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 16 g
Tuky 0 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo fialových borůvek se bude v dortu krásně vyjímat také aromatický rybíz nebo sladké maliny.

Suroviny

máslový dort dle zákl. receptu
mražené

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 ºC. Postupujte podle základního receptu a spolu s moukou a kypřicím práškem přidejte k těstu 200 g mražených borůvek.

2

Lžící naklaďte těsto do dortové formy o průměru 22 cm vyložené pečicím papírem. Pečte 1 hodinu a 15 minut, pak píchněte do těsta špejlí, a když ji vytáhnete čistou, vyjměte z trouby.

3

Nechte 10 minut ve formě, pak vyjměte a dort nechte vychladnout na mřížce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...