Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Omáčka ravigote
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 975 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 8 g
Tuky 94 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejlepší je s hovězím a drůbežím masem, ale vychutnáte si ji i s rybami.

Suroviny

vinný ocet bílý 1 PL
hořčice dijonská 2 ČL
česnek 1 stroužek
nadrobno
nakládaná
kapary 1 ČL
petrželka 2 PL
hladkolistá nadrobno
pažitka 2 PL
nadrobno
kerblík 2 PL
nadrobno
olivový olej 100 ml
sůl
pepř

Postup

1

Prošlehejte 1 lžíci bílého vinného octa, 2 lžičky dijonské hořčice a 1 malý stroužek česneku, nasekaný nadrobno. Přimíchejte 1 nakládanou okurku, 1 lžičku kaparů a po 2 lžících hladkolisté petrželky, pažitky a kerblíku – vše nasekané nadrobno. Pomalu přilévejte za stálého šlehání 100 ml panenského olivového oleje. Osolte a opepřete. Uložte v chladu až do podávání.

NĚCO NAVÍC
Pokud nepěstujete nebo neseženete kerblík, dejte o to víc petrželky a pažitky. Když vynecháte olej a přimícháte 200 ml majonézy, získáte úžasnou tatarku.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...