Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pažitkový dip s mrkvičkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1300 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 12 g
Tuky 73 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud vaše děti nemají rády mrkev, naservírujte jim dip s jejich oblíbenou zeleninou. Slaninu taky můžete úplně vynechat a svačinku udělat pěkně zdravou!

Suroviny

slanina 3 plátky
nakrájená na proužky
Philadelphia
pažitka 2 PL
nasekaná
sůl mořská
baby mrkev 1 svazek
oloupaná a očištěná

Postup

1

Slaninu nasucho vyškvařte na větší pánvi s nepřilnavým povrchem a dejte stranou. Sýr, pažitku a sůl vložte do robotu a zpracujte úplně dohladka. Pak směs přendejte do servírovací mísy a dovnitř vmíchejte i slaninu. Mrkvičku (ještě s kousky stonků) uvařte ve slané vodě doměkka, pak ji ponořte do ledové vody a nakonec osušte. Servírujte společně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...