Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 13
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 407 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 40 g
Tuky 25 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý dezert, který v sobě spojuje to nejlepší z uplynulého léta i nadcházející zimy. Máte-li přece jen trochu času nazbyt, připravte si dopředu domácí zmrzlinu, třeba podle některého z receptů na Apetitonline.cz.

Suroviny

třtinový cukr muscovado tmavý 1 PL
vanilkový extrakt
pár kapek
skořice 1 špetka
ořechy 1 hrst
nejlépe směs pekanových, kešú a mandlí, všechny ořechy nahrubo nasekané
oloupaný a podélně rozpůlený
vanilková zmrzlina
k podávání

Postup

1

V pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte cukr, vanilkový extrakt, ořechy a promíchejte. Vložte banány řeznou stranou nahoru a opékejte zhruba 2 minuty, potom otočte a ještě 2 minuty opékejte.

2

Sundejte z plotny, přesuňte na talíř, přidejte zmrzlinu a podávejte. Nebo podávejte rovnou v pánvi!

NĚCO NAVÍC
Pro lepší chuť můžete banány po obrácení podlít kapkou alkoholu. Skvělý bude vanilkový rum, tuzemák, bourbon či koňak.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...