Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 28
Do 10 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 350 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 20 g
Tuky 18 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální koktejl ,na doma‘! Piña Colada chutná opravdu báječně – a je to jeden z mála koktejlů, na které nepotřebujete celou baterii záhadných barmanských likérů...

 

Suroviny

kokosový krém 100 ml
Captain Morgan
led 1 sklenka
na ozdobení

Postup

1

V šejkru promíchejte všechny ingredience kromě ledu. Ten nadrťte v mixéru nebo ho zabalte do utěrky a rozdrťte paličkou na maso

2

Led nasypte na dno sklenice, zalijte připraveným mixem a pijte ozdobené ananasem a koktejlovou třešní nebo – ještě lépe – jen tak!

Kokosová mléčná dráha
Kokosové mléko (krém) je extrakt z nastrouhané dužiny zralého kokosu, nikoli jeho tekutý obsah, kterému se říká kokosová voda. V tichomořské a asijské kuchyni je krém nepostradatelný – má totiž vzácnou schopnost ,zaoblit‘ chuť ohnivých specialit.

Jak ho uchovat
Jakmile plechovku otevřete, měli byste si s jejím obsahem poradit do dvou dnů. Přebytky zmrazte a mražené přidejte do jídla až ve chvíli ,Ch‘.

Tip od sporáku
Jídlo, do kterého jste přidali kokosový krém, stačí jen prohřát – dlouhým vařením by se totiž mohl srazit.

Můžete s ním zkusit také...
–marinádu na kuřecí maso (s chilli, zázvorem a česnekem);
–ozvláštnit své oblíbené sladké receptury; jednoduše ho použijte místo mléka nebo smetany. Doporučujeme u Cr`eme brulée z tohoto čísla nebo u krémů na vánoční cukroví.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

30.08.2007 19:29
Recept se nachází v č.10/04, str.87

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...