Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Platýs s pikantní omáčkou
Platýs s pikantní omáčkou
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Platýs s pikantní omáčkou

4.9/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 841 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 28 g
Tuky 41 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete použít i jinou rybu, například tresku. Jako přílohu k platýsovi s pikantní omáčkou doporučujeme nové brambory s máslem.

Suroviny

platýs 4 ks
filátka
olivový olej 3 PL
česnek 2 stroužky
na plátky
pórek 2 ks
na jemné proužky
sůl
pepř

Postup

1

Rybu nechte dojít pokojové teploty a dobře osušte. Rozehřejte gril v troubě. Vymastěte plech a položte na něj plátky ryby kůží dolů. Osolte je, opepřete, zakápněte lžící oleje a grilujte dvě až tři minuty; rybu nemusíte otáčet.

2

Zbylý olej rozehřejte v malé pánvi a opečte na něm dozlatova česnek i pórek. Zakápněte šťávou z jednoho citronu, osolte a pak sejměte z ohně.

3

Rybu vyjměte z grilu, naaranžujte na talíře a rozdělte na ni opečenou zeleninu. Pánev se šťávou vraťte na chvilku na oheň, pak jí přelijte porce na talíři a ještě je poprašte pepřem. Podávejte okamžitě, ozdobené skrojky druhého citronu.

Tip Apetitu
Platýs je pro tenhle způsob úpravy díky svému jemnému pevnému masu ideální. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

31.08.2007 13:11
Recept se nachází v č.4/05, str.14

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...