Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rustikální bageta s rostbífem a křenem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 429 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 29 g
Tuky 33 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijte zbytky od honosného nedělního oběda stejně jako Britové a naplňte křupavou bagetu plátky šťavnatého rostbífu.

Suroviny

oloupané
křen 1 ks
2-3 cm, oloupaný, najemno nastrouhaný
majonéza 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
bageta
rustikální
na potření bagety
olivový olej
na pokapání salátu
5 plátek
rostbíf

Postup

1

Jablko nastrouhejte a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Přidejte nastrouhaný křen a nakonec vmíchejte majonézu, dochuťte solí a pepřem.

2

Rukolu dejte do mísy a lehce promíchejte s olivovým olejem. Bagetu podélně rozřízněte, obě strany potřete máslem, na spodní dejte hrst rukoly, křen s majonézou a na něj pláty rostbífu. Přiklopte, překrojte a ihned servírujte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...