Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Růžičková kapusta zapečená se sýrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 47
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1402 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 68 g
Tuky 76 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kapustičky zůstanou lahodně křupavé, a krásně tak kontrastují s krémově roztaveným sýrem. Lahůdka! Růžičková kapusta zapečená se sýrem je hotová za pár minut a potěší nejen vegetariány. Připravte ji také jako chutnou zeleninovou přílohu.

Suroviny

očištěná
na kousky
sýr 200 g
Blaťácké zlato, na kousky
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
trochu

Postup

1

Kapustičky pět minut povařte v osolené vodě a ihned propláchněte studenou vodou.

2

Překrojte napůl, naklaďte spolu se sýry do pekáčku, opepřete a zakápněte olejem.

3

Pečte deset až patnáct minut při 180 °C, aby se sýr roztavil.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

11.12.2007 10:22
Vynikající, pekla jsem si na svatb. hostinu. Místo bláťáckého zlata je možno použít i dobrý uzený eidam.
17.10.2007 09:37
Recept se nachází v č. 1/07, str.32

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...