Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 678 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 43 g
Tuky 47 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oblíbený salát Caesar nastolil zvyk kombinovat ‚zeleň‘ s křupavými krutony.

Suroviny

římský salát 2 ks
bageta ½ ks
nakrájená na krutony
nastrouhaný
Na zálivku
sůl 1 ČL
cukr 1 ČL
ocet 1 PL
olivový olej 3 PL

Postup

1

Saláty dobře propláchněte pod studenou vodou a nechte okapat nebo osušte v odstředivce. Prošlehejte suroviny na zálivku. Salát natrhejte na kousky a v míse promíchejte s krutonky, hrubě nastrouhaným nebo škrabkou naloupaným sýrem a zálivkou.

Salát labužníků Pro tuhle robustní, Římany ceněnou odrůdu je typické silné žebroví a podlouhlý vzrůst. Říká se mu i ‚Cos lettuce podle řeckého ostrova, kde se mu daří od starověku. Používají se hlavně srdíčka, známá také jako ‚little gem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/5

Komentáře

19.12.2007 08:13
Recept se nachází v č.5/07, str.73

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...