Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 495 kcal
Bílkoviny 24 g
Sacharidy 20 g
Tuky 31 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborná rychlá vegetariánská večeře pro ty, kdo mají rádi česnek a zázvor. Za patnáct minut na stole!

Suroviny

tofu 200 g
pevné, na 12 ks
sójová omáčka 2 PL
kvalitní
sójová omáčka
k podávání (nemusí být)
olej 1 PL
(sezamový), + k podávání (nemusí být)
zelená zelenina - fazolky, čínské zelí
česnek 1 stroužky
na plátky
zázvor (čerstvý)
malý kousek čerstvého, oloupaný
nudle 130 g
čínské vaječné, připravené podle návodu
sezamová semínka 1 PL

Postup

1

Tofu smíchejte se lžící sójovky a lžičkou oleje. Zbylý olej zahřejte na pánvi a za stálého míchání osmahněte zeleninu, česnek a zázvor pokrájený na nitky, aby zelenina začala vláčnět. Zakápněte 2 lžícemi vody a promíchávejte ještě minutu.

2

Přidejte nudle, sezam a sójovku z marinování tofu, míchejte a opékejte 2 minuty.

3

Přidejte tofu, zastříkněte sójovkou, přiklopte. Nechte minutu prohřívat, pak vmíchejte do zeleniny. V miskách zastříkněte sójovkou a olejem, chcete-li.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...