Nejlepší je připravovat toto jídlo ze zbylé rýže z předchozího dne. Je suchá a dobře se s ní na pánvi pracuje. Pak už smaženou rýži s lososem zvládnete raz dva.
Suroviny
sójová omáčka
3
PL
třtinový cukr
1
ČL
olivový olej
1
PL
cibule červená
1
ks
pokrájená nadrobno
paprika červená
1
ks
na proužky
česnek
2
stroužky
pokrájený nadrobno
vejce
3
ks
rýže vařená
4
hrnky
den předem uvařená
mražený hrášek
1
hrnek
povolený
losos
2
hrnky
pečený, natrhaný na kousky
jarní cibulka
2
ks
nakrájené
petrželka
na ozdobu
Postup
1
V menší misce smíchejte sójovou omáčku s cukrem.
2
Na oleji restujte v pánvi nebo woku na středním plameni červenou cibuli a papriku, dokud mírně nezhnědnou. Pak plamen ztlumte a vmíchejte česnek. Restujte další minutu.
3
Přilijte prošlehaná vejce a míchejte, až budou hotová. Přidejte rýži a zvyšte plamen. Restujte tak dlouho, až se rýže prohřeje a trochu opeče.
4
Na závěr přidejte hrášek, lososa a jarní cibulku. Opatrně promíchejte, aby se ryba úplně nerozpadla. Přilijte směs sójové omáčky s cukrem a odstavte z plamene. Ihned podávejte sypané petrželkou.