Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2286 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 205 g
Tuky 113 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavý toust, vajíčko a dobrá uzenina – to je klasická trojka, která vás spolehlivě postaví na nohy!

Suroviny

olivový olej 3 PL
vejce 4 ks

Postup

1

Skleničkou nebo vykrajovátkem o průměru šest centimetrů vykrojte střed každého krajíce (ten buď snězte, nebo nechte usušit na strouhanku). Rozpalte olej v pánvi a krajíce v něm z jedné strany mírně opečte.

2

Nechte si na pánvi jen jeden chléb. Otočte jej a přitiskněte dřevěnou špachtlí tak, aby jeho spodní strana těsně přiléhala k pánvi. Do vykrojeného středu pak vyklepněte vejce a opékejte asi dvě minuty. Pak chléb i s vajíčkem opatrně otočte a smažte ještě asi minutu a půl z druhé strany. Stejným způsobem připravte i zbylé chleby.

3

Chleby přesuňte na talíře a na téže pánvi dokřupava osmažte plátky salámu. Pak jimi posypte chléb na talíři.

Pro vegetariány
Pokud maso moc nemusíte, místo kroku 3 přesuňte chleby do zapékací misky a hustě je posypte směsí nahrubo nastrouhaného tvrdého sýra (doporučujeme ementál nebo goudu) a nadrobno pokrájené petrželky. Krátce vše zapečte v troubě, aby se sýr rozpustil a zezlátl.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...