Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Teplý fazolovo-houbový salát se zálivkou s pečeným česnekem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2005 kcal
Bílkoviny 188 g
Sacharidy 32 g
Tuky 116 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý předkrm, který obstojí i jako lehčí hlavní chod!

Suroviny

ploché klobouky
olivový olej
na potírání + 1 lžička navíc
sůl mořská
pepř mletý
drcený
slanina 4 plátky
libová, odkrojený tmavý okraj, nasekaná
fazolky zelené 200 g
očištěné, povařené v páře
salát 80 g
listy frisée
Na teplou zálivku s tymiánem a pečeným česnekem
olivový olej 60 ml
česnek pečený 3 stroužek
jen vymáčknuté stroužky
tymián 1 ČL
čerstvé
sherry ocet 2 PL
lze nahradit balzamikem

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Houby položte na plech, potřete olejem, osolte a opepřete a pečte 20–25 minut doměkka.

2

Lžičku oleje zahřejte na nepřilnavé pánvi na velkém plameni a pečte na ní 3–5 minut slaninu dokřupava.

3

Sejměte z pánve. Na zálivku stáhněte oheň a do pánve dejte olej, česnek, tymián, sůl a pepř. Minutu až dvě prohřívejte, pak vmíchejte ocet.

4

Houby poklaďte slaninou, fazolkami, špenátem a frisée a zakapejte teplou zálivkou.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...