Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Trubičky s bílou čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 43
Více než hodinu Pro zkušené Na 60 trubiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7983 kcal
Bílkoviny 115 g
Sacharidy 746 g
Tuky 505 g
Vláknina 58 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Andělsky něžné trubičky us bílou čokoládou ž na první pohled evokují Vánoce. A co teprve až ochutnáte!

Suroviny

+ na poprášení kuchyňského válu
máslo 180 g
mleté
vejce 1 ks
Na pomerančovný krém
nastrouhaná z půlky biopomeranče
pomerančový likér 3 PL
cointreau

Postup

1

Z mouky, másla, cukru, ořechů, vajec a mléka vypracujte těsto; hodinu chlaďte.

2

Pak z něj vyválejte 2mm plát a nařezejte na pruhy – měly by být asi o centimetr užší, než jsou kovové trubičky na pečení.

3

Trubičku položte na pás těsta a rolujte; když je celá obalená, odřízněte těsto. Pokračujte s dalšími trubičkami do spotřebování těsta.

4

Pečte na plechu s pečicím papírem při 180 °C asi 10 minut. Trubičky stáhněte z kovu ještě horké.

5

Konce trubiček po vychladnutí namáčejte v rozpuštěné bílé čokoládě a na mřížce je nechte zaschnout. Nakonec je plňte pomocí cukrářského sáčku krémem vyšlehaným z mascarpone, vanilkového a moučkového cukru, pomerančové kůry a likéru.

NĚCO NAVÍC
Kovové trubičky koupíte v domácích potřebách. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Komentáře

29.11.2016 08:36

Dobrý den, musejí se trubičky potírat tukem, než se na ně dává těsto? Děkuji za odpověď.

29.11.2016 11:50

Dobrý den, Pavlo, řekli bychom, že záleží především na doporučení výrobce. Samozřejmě pokud si nejste jistá, nejdříve upečte třeba jenom dvě trubičky na zkoušku. Jednu na pomazané a jednu na nepomazané trubičce a pro příště už budete vědět, co a jak. Držíme palce, ať se trubičky vydaří, redakce Apetitu

19.12.2015 10:15

Dobry den, mam dotaz - muzu pomerancovy liker necim nahradit? Nechce se mi kupovat jen kvuli trubickam. Dekuji ;)

06.01.2016 14:37

Dobrý den, nahradit ho samozřejmě můžete například amarettem nebo tuzemským rumem, ovšem musíte počítat s tím, že výsledná chuť bude samozřejmě maličko jiná...

14.12.2014 18:44

Dobrý den.Jak rychle je třeba trubičky spotřebovat,vzhledem k náplni z mascarpone?

20.10.2015 11:24

Dobrý den Dagmar, sníst by se měly do několika dnů.

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...