Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vinná klobása s červeným zelím
Vinná klobása s červeným zelím
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vinná klobása s červeným zelím

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3915 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 424 g
Tuky 198 g
Vláknina 184 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Červené zelí je vlastně spíš teplý salát, který s chutí opečené klobásy skvěle ladí. Hlavně sundejte zelí z plotny dřív, než příliš změkne.

Suroviny

NA ZELÍ
rostlinný olej
lze nahradit domácím sádlem, na opékání
nakrájené najemno
polovina hlávky mladého červeného zelí, nakrouhaného na velmi jemno
vinný ocet červený 3 PL
sůl
střední, šťavnaté, zbavené jádřince a nakrájené na sirky
podle chuti

Postup

1

Klobásu sviňte do dvou nebo čtyř spirál, obalte je z obou stran v mouce a velmi pomalu ji opékejte na pánvi na troše oleje, aby byla zvenku krásně zlatavá a uvnitř hotová.

2

Na trošce oleje nebo sádla nechte zesklovatět šalotky, přidejte hřebíčky a nakrouhané zelí, nechte osmahnout a zalijte octem. Osolte a promíchejte. Nechte tekutinu vypařit, a zelí by mělo být hotové – nesmí být rozvařené, mělo by mírně křupat. Potom do něj vmíchejte nudličky jablka, a pokud není dost sladké, přidejte ještě cukr podle chuti. Podávejte s klobáskou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/10

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...