Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékané brambory s houbami, špenátem a rajčaty

Zapékané brambory s houbami, špenátem a rajčaty

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2100 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 238 g
Tuky 85 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

sůl
pepř
mletý
olivový olej
mražený
smetana 100 ml
rajče 500 g
bazalka hrst
rajčata cherry 150 g
strouhaná

Postup

1

Houby očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme je na másle na pánvi. Osolíme je a opepříme. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme nadrobno. Pak je necháme zesklovatět na troše oleje v pánvi. Přidáme rozmrazený špenát. Podlijeme ho smetanou, osolíme, opepříme a krátce podusíme.

2

Brambory oloupeme, povaříme a nakrájíme na plátky. Rajčata nakrájíme na kolečka.

3

Pekáček vytřeme olejem a rozložíme do něj brambory. Lehce je osolíme a zakryjeme je podušenými houbami. Přidáme špenát a rajčata. Vše zalijeme rozkvedlaným vajíčkem s nasekanou bazalkou, zakryjeme alobalem, vložíme do trouby a při 180 °C necháme péct asi 30 minut.

4

Alobal z pekáčku odstraníme. Zeleninu poklademe cherry rajčátky, zasypeme sýrem a vrátíme do trouby. Pečeme, dokud sýr nezezlátne.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

Autor: marta13

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...