Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hustá polévka z uzené ryby
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2200 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 208 g
Tuky 81 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatné a pohodové jídlo! Snadno ho připravíte větší množství, stačí znásobit všechny ingredience.

Suroviny

ryba 450 g
uzená (treska, tolstolobik, makrela)
mléko 850 ml
najemno nakrájená
česnek 1 stroužek
nasekaný
nakrájená
sherry 130 ml
nebo jiné dezertní víno
moučné, oloupané, nakrájené na kostičky
mražená zrna
sůl
pepř
čerstvě mletý
K podávání
petrželka hrst
nasekaná
opečený, potřený česnekem

Postup

1

Celou rybu vložte do hrnce a zalijte mlékem. Přidejte bobkový list, uveďte do varu a deset minut mírně vařte. Pak vyjměte rybu, maso rozdělte vidličkou na lupínky a mléko přeceďte.

2

V hrnci na středním plameni osmahněte na másle cibulku; trvá to tři až čtyři minuty. Pak ji poprašte moukou, zasmahněte, přisypte česnek i kousky papriky a společně smažte ještě pět minut. Poté směs zalijte sherry a za stálého míchání nechte téměř všechnu tekutinu odpařit.

3

Do hrnce přidejte brambory a sladkou papriku, zalijte přecezeným mlékem, osolte a opepřete. Uveďte do varu, plamen stáhněte, polévku přikryjte poklicí a čtvrt hodiny mírně vařte. Potom přisypte kukuřici a provářejte ještě pět minut.

4

Polévku odstavte a vmíchejte rybu. Podávejte posypané petrželkou a s česnekovým chlebem.

Tip Apetitu
Osvědčily se nám boxy Tuperware: odolávají teplotám až –40 stupňů, takže nekřehnou a nelámou se. www.tupperware.cz

Jak zamrazit:
Polévku vlijte do plastové nádoby s víčkem a po vychladnutí až na měsíc zmrazte. Před podáváním ji nechte přes noc povolit v chladničce a pak opatrně prohřejte v hrnci (polévka by se neměla vařit – mléko by se srazilo). Podle chuti dokořeňte, posypte petrželkou a podávejte s česnekovým chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1