Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavé thajské kuřecí řízečky

Křupavé thajské kuřecí řízečky

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 945 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 46 g
Tuky 62 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rýžová mouka se do těstíčka na smažení báječně hodí – a to nejenom u známé tempury. 

Suroviny

3 ks
kuřecí prsní řízek na medailonky (strips zvlášť, úzká část odříznutá, vysoká část horizontálně proříznutá napůl)
lehce prošlehané
čerstvá, červená, nadrobno
koriandr čerstvý 3 PL
nasekané lístky
sezamová semínka 3 PL
omáčka (viz Něco navíc), k podávání
polníček
k podávání

Postup

1

V míse promíchejte kuřecí medailonky, bílky, rýžovou mouku, chilli papričky, koriandr, limetovou kůru a sezamové semínko. V pánvi na středním plameni rozpalte olej. Obalené kousky kuřete opékejte 3 minuty po každé straně dozlatova. Pak je vyjměte a nechte odsát přebytečný tuk.

2

Podávejte s omáčkami, ozdobené polníčkem. Jako přílohu můžete servírovat rýži.

NĚCO NAVÍC

Na omáčku promíchejte 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce limetové šťávy a 1 lžíci tmavého třtinového cukru.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4