Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Křupavý salát se zelenou zálivkou
Křupavý salát se zelenou zálivkou
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Křupavý salát se zelenou zálivkou

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3290 kcal
Bílkoviny 362 g
Sacharidy 25 g
Tuky 187 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalá kombinace avokáda, polníčku, rajčátek, sýra s modrou plísní, slaniny a křupavých krutonů vás dostane!

Suroviny

na kostky
olivový olej
na pokapání
oloupané, na kostky
rozdrobený
rajčata cherry 100 g
podélně rozčtvrcených
polníček 5 hrstí
slanina 8 plátek
sušená nebo anglická, opečná dokřupava
Na zelenou zálivku
jarní cibulka 2 ks
nasekaná
citron ½ ks
šťáva
majonéza 2 PL
bazalka 1 hrst
nasekané
pažitka 1 PL
nasekaná
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200/180°C. Nakrájenou bagetu pokapejte olejem, rozložte v jedné vrstvě na plech a pečte 10–15 minut dozlatova a dokřupava.

2

V malém robotu rozmixujte přísady na zelenou zálivku spolu s 2–3 lžícemi vody. Osolte a opepřete.

3

Přísady na salát kromě slaniny rozložte na servírovací talíř. Pokapejte připravenou zálivkou a posypte rozdrobenou slaninou a krutony.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/8