Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře se zelenou harissou

Kuře se zelenou harissou

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3686 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 304 g
Tuky 206 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Harissa nemusí být jen červená. Vychutnejte si naši zelenou variantu. V tomhle orientálním receptu určitě oceníte i přílohu, která se dělá ve stejném pekáči jako kuře. 

Suroviny

dlouhá, zelená
česnek 1 stroužek
nasekaný
strouhaná kůra
na klínky
koriandr čerstvý 1 ČL
mletý
římský kmín 1 ČL
mletý
olivový olej 125 ml
koriandr čerstvý ½ svazek
čerstvý
sůl
vývar kuřecí 375 ml
kuskus 300 g
dýně 400 g
na 1 cm kostky

Postup

1

Na harissu dejte do malého robotu chilli papričky, česnek, citronovou kůru, po 1/2 lžičce mletého koriandru a římského kmínu, 80ml olivového oleje, čerstvý koriandr i se stonky, osolte a rozmixujte na pastu. Polovinou vzniklé harissy potřete kuřecí stehna (můžete je přepůlit v kloubu) a nechte 30 minut marinovat.

2

Troubu předehřejte na 200°C. Vývar v hrnci přiveďte k varu. Sejměte z ohně, vmíchejte kuskus a zakryjte. Nechte 5 minut od- počívat, až se tekutina vstřebá. Pak načechrejte vidličkou. Přidejte dýni, 1 lžíci olivového oleje a zbylý mletý koriandr a římský kmín. Osolte, promíchejte a vsypte do pekáče.

3

V pánvi rozehřejte zbylý olej a opečte na něm stehna dozlatova. Rozložte kůží nahoru na kuskus, doplňte klínky citronu a pečte 45-60 minut, až bude maso propečené a dýně měkká. Při podávání zastříkněte šťávou z pečeného citronu a ozdobte zbývající harissou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/4