Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostrá omeleta
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1242 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 35 g
Tuky 84 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ukázkový příklad, jak mít za málo peněz spoustu ‚muziky‘. Omeleta vám dodá energii, díky které zvládnete zápočty a zkoušky levou zadní.

Suroviny

velká
olivový olej 1 PL
malá, nakrájená na plátky
vejce 6 ks
sýr 1 hrst
sůl
pepř

Postup

1

Nakrájejte bramboru na osm klínků; nemusíte se obtěžovat s loupáním. Feferonku zbavte semínek a nakrájejte na nudličky. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej, vhoďte brambory a za občasného promíchání je čtvrt hodiny až dvacet minut pečte. Měly by být zlatavé a uvnitř propečené (pokud pánev přikryjete pokličkou, budete mít hotovo rychleji). Pak brambory vyjměte z pánve a dejte na ni smažit cibulku. Jakmile zezlátne, přidejte feferonku a po chvíli i bramboru.

2

Rozbijte vejce a zalijte jimi bramborovou směs. Osolte a opepřete. Až vám vejce budou připadat hotová, posypte je sýrem a nechte chvíli zapéct. Podávejte nakrájené na klínky, nejlépe se zeleninovým salátem anebo s dušenými fazolemi.

Zapojte fantazii
Omeletu můžete vylepšit dávkou žampionů, čerstvou paprikou nebo třeba nakrájenou klobáskou či salámem.

Komentáře

03.09.2007 16:24
Recept se nachází v č.10/05, str.44