Salát z červené řepy
Představuje pro vás červená řepa strašáka ze školní jídelny? My vám ukážeme, že si tuto nálepku vůbec nezaslouží. Můžete z ní připravit boršč, jen tak ji upéct s bylinkami, vykouzlit z ní rychlé pomazánky nebo ji přidat do dezertů. Vařená řepa je fantastická také v bramborovém salátu, neváhejte se pustit do salátu z červené řepy.
...
- Do salátů lze použít řepu syrovou, vařenou i pečenou.
- V syrovém stavu je bulva poměrně tvrdá, proto je potřeba ji při ppoužití zasyrova buď nastrouhat, nebo nakrájet na tenké plátky.
- Tepelnou úpravou řepa změnkne a navíc se zvýrazní její nasládlá chuť.
- Vařená nebo pečená červená řepa si na talíři náramně rozumí s výraznějšími sýry (kozí, s modrou plísní, zrající, balkánský), ořechy, zelenými salátovými listy (rukola, polníček), křenem, česnekem, medem nebo čočkou.
- Sladkou chuť řepy báječně doplňují kyselejší prvky jako šťáva z citrusů, jablečný, balzamikový nebo vinný ocet či kyselé okurky.
- Rychlý recept na salát můžeme doporučit ze syrové červené řepy s mrkví a jablkem. Vše stačí nastrouhat, podle chuti přidat cukr a citronovou šťávu (případně lžíci domácí majonézy).
Celý popis