Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Multifunkční ovesné vločky: K čemu všemu je můžete v kuchyni použít?

Ovesné vločky
ZDROJ: Louis Hansel/Unsplash
sdílet:

Ovesné vločky platí za oblíbenou surovinu zejména pro přípravu snídaní. Není divu, mají totiž skvělé nutriční složení a jsou perfektním zdrojem energie i živin. Poradíme vám, co všechno si z ovesných vloček můžete připravit tak, abyste mohli nejen snídat, ale i svačit nebo mlsat.

Kaše nasladko i naslano

Dát si teplou ovesnou kaši ke snídani je skvělá volba především teď, na podzim. Zahřeje a dodá potřebnou energii a živiny na celé dopoledne. Bonusem je, že příprava ovesné kaše je jednoduchá a zvládnete ji během pár minut.

  • Z ovesných vloček lze připravit i slanou kaši, což jistě ocení ti, kterým po ránu sladké nechutná. Kaši můžete využít i jako zdravou a vydatnou večeři. Ideální je zkombinovat ovesné vločky se surovinami jako jsou česnek, žampióny, různé druhy bylinek, tepelně upravená zelenina, vejce a sýr typu parmezán nebo Grana Padano.

Poháry z ovesných vloček

Další variantou jednoduchou na přípravu a vhodnou ke snídani nebo svačině jsou poháry s ovesnými vločkami. Sice nezahřejí tak, jako kaše, za to jsou pastvou pro oči díky vrstvení různě barevných ingrediencí, které máte rádi.

  • Zdravý pohár plný dobrot vykouzlíte, pokud použijete ovesné vločky, lučinu a čerstvé ovoce – maliny, jahody, meuňky, borůvky. Je jednoduchý, dobře vypadá a ještě lépe chutná.  

Domácí müsli neboli granola

Z ovesných vloček si můžete připravit také domácí müsli. Výhodou oproti tomu kupovanému je, že víte, co do něj přidáváte a vyjde vás levněji.

Sušenky a koláče, ke kávě či ke sváče

Honí vás v práci, ve škole nebo zkrátka někde na cestách mlsná?

Odlehčený oběd

Na závěr pro vás máme dva tipy, jak použít ovesné vločky i pro přípravu hlavních jídel. Pokud jimi totiž některé suroviny nahradíte, získáte tak zdravější variantu pokrmu obohacenou o vitamíny a vlákninu, což vaše tělo určitě ocení.

  • Až budete připravovat karbanátky, vyzkoušejte naší odlehčenou verzi s ovesnými vločkami.
  • Na nedělní oběd se bude skvěle hodit slavnostní pečínka marinovaná v meruňkovém džemu a obalená v křupavé krustě z ovesných vloček. 
Skryt pre seznam

Související články

Autor: Sabina Jarošová

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...