Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Aby lilek při vaření nezčernal

grilovaný lilek
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Několik tipů, jak postupovat, když chcete vařit lilek.

Napřed lilek rozkrojte, osolte a chvíli nechte stát, aby vyloučil tekutinu. Nebude tolik hořký. Potom jej nakrájejte a dejte do hrnce s vodou. Aby lilek nezčernal, přidejte do vody lžíci mléka.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...