Domácímu ledovému čaji i obyčejné vodě dodají šmrnc mražené ovocné sirupy, nebo ještě lépe šťávy – ideální je citronová, limetová, pomerančová či grepová.
Svěže nakyslý, aromatický a nádherně šumivý – vodní kefír (známý jako tibi krystaly nebo tibicos) je přirozeně fermentovaný nápoj, který přímo překypuje prospěšnými probiotickými bakteriemi. Díky své jemné chuti a přirozené šumivosti...
Pálivost je pro mnohé milovníky jídla radostí, pro jiné může znamenat nepříjemnou zkušenost. Ostrost papriček způsobuje látka zvaná kapsaicin. Ten dráždí receptory naše bolesti, což způsobuje pocit pálení. Naštěstí existují účinné způsoby,...
V květnu 2004 vyšel první magazín Apetit. Časopis plný receptů a novinek ze světa gastronomie byl na českém trhu jako zjevení. Byl první a jediný. 20. narozeniny si zaslouží oslavu, a proto jsme se v redakci rozhodli protáhnout si...
Teploty pomalu, ale jistě šplhají nahoru, a tak je ten nejvyšší čas připravit si na teplé dny nějaké jahodové osvěžení. Přinášíme vám inspiraci na domácí jahodovou zmrzlinu, jahodový sorbet nebo mražený jahodový dezert semifreddo.
...
Zelená nať koriandru má lehce štiplavé bylinné aroma, které pro svoji výraznost nemusí každému učarovat. Jsou však pokrmy, které si bez něj nelze představit. Kde použít čerstvý koriandr? Především v pokrmech, indické, thajské a mexické...
Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...
Pouliční stánek s michelinskou hvězdou? Jeden takový najdete mezi mnoha tisíci podobnými v mexické metropoli Ciudad de México. Prodávají tam tacos, jmenuje se Taquería El Califa de León a hvězda jim obrátila život naruby.
...