Plněné papriky s rajskou omáčkou a knedlíkem
Do 90 minut
Snadné
Paprika patří mezi oblíbenou zeleninu. Věděli jste, že čerstvá paprika obsahuje dokonce víc vitamínu C než citron? Paprika svým tvarem a chutí umožňuje hned několik způsobů, jak se s ní chutně popasovat.
Jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak připravit papriku, je naplnit ji. Plněná paprika je tradičním pokrmem španělské kuchyně, najdete ji však v různých obměnách po celém světě.
Pro českou kuchyni jsou typické pečené bílé papriky plněné mletým masem, servírované s rajskou omáčkou. Vyzkoušet můžete ale i méně obvyklou variantu omáčky s mletou paprikou a krájenými rajčátky. Chutná skvostně!
Plněnou papriku můžete hravě připravit také na grilu nebo ji naložit na kyselo. S našimi grilovanými paprikami plněnými kuskusem potěšíte nejen vegetariány!
Zůstaňme ještě chvíli u grilování. Paprika ošlehnutá ohněm je totiž jednou z nejlepších úprav, jak si ji vychutnat. Na dochucení jí navíc stačí opravdu málo – olivový olej a sůl.
Uchovejte si tuhle šťavnatou zeleninu i na chladnější období jako chuťovku a jednoduše ji naložte. Do octa se hodí jakýkoliv druh papriky: kapie, tenkostěnné papriky, chilli papričky, beraní rohy, feferonky či alma papriky.
Hodit se budou:
Léto je ten nejlepší čas na přípravu leča. Papriky a rajčata, které tvoří základ tohoto maďarského pokrmu a které právě zrají na zahrádkách, jsou tak v té nejlepší kvalitě.