Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Arašídové kuře
ZDROJ: BBC Good Food
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 18
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2562 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 99 g
Tuky 152 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tohle jídlo má samé výhody – je lahodné, syté, cenově dostupné a zbytky se dají dobře zamrazit, takže můžete mít porci vždy připravenou pro chvíle, kdy nebudete mít čas vařit. 

Suroviny

kuřecí stehenní řízky 8 ks
bez kůže a kostí, nakrájené na kousky
nakrájená nadrobno
česnek 3 stroužky
drcený
červená, jemně nakrájená (pokud nemáte rádi příliš pálivé pokrmy, nezapomeňte před nakrájením odstranit semínka)
zázvor (čerstvý) 2 PL
nastrouhaný
garam masala 2 PL
hladké
koriandr čerstvý 1 svazek
1/2 nasekaná, z druhé 1/2 obrané lístky
opražené, k podávání
rýže
vařená – obyčejná nebo květáková (viz Něco navíc)

Postup

1

V hluboké pánvi na středním plameni rozehřejte 1 lžíci oleje. Kuře po částech opečte a po zezlátnutí ho dejte stranou. Poté do pánve vsypte cibuli a smažte 8 minut do změknutí. Poté přidejte česnek, chilli a zázvor a smažte 1 minutu na druhé lžíci oleje. Přidejte garam masalu a smažte ještě další minutu.

2

Vmíchejte arašídové máslo, kokosové mléko a rajčata a přiveďte k varu. Vraťte kuře do pánve a přidejte nasekaný koriandr. Vařte 30 minut, dokud omáčka nezhoustne a kuře nebude hotové.

3

Podávejte se zbylým koriandrem, praženými arašídy a rýží.

NĚCO NAVÍC
Pokrm můžete podávát s květákovou rýží

Fotografie a recept převzaty z BBC Good Food.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...