Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bageta s hroznovým vínem a sýrem

Bageta s hroznovým vínem a sýrem

4.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2–3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1532 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 98 g
Tuky 99 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace vína a sýra je skvělá za všech okolností, ať už máte kuličky z hroznů, nebo orosenou sklenku...

Suroviny

bageta 1 ks
velká, nejlépe rustikální
na namazání
hořčice hrubozrnná
na namazaní (ale nemusí být)
např. gorgonzola, niva… na plátky nebo rozdrobený
kuličky, nejlépe modré, podle chuti bez jadérek nebo rozpůlené a zbavené jadérek
polníček 3 hrsti
lze nahradit jinými jemnými salátovými lístky
nasekané, předem nasucho opečené na pánvi

Postup

1

Bagetu podélně nařízněte a podle chuti zevnitř potřete máslem a hořčicí. Pak ji naplňte všemi dalšími uvedenými přísadami, našikmo rozkrájejte na 2 nebo 3 části a podávejte nebo zabalte s sebou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...