Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Balíčky s krevetami a chorizem
Balíčky s krevetami a chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Balíčky s krevetami a chorizem

5/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1375 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 53 g
Tuky 79 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché balíčky plné letní zeleniny a krevet, které ulovíte na dovolené na trhu stejně jako v běžném supermarketu v mrazicím boxu. Balíčky navíc můžete péct v troubě, na grilu, na ohni...

Suroviny

chorizo 150 g
klobáska
krevety 250 g
viz Něco navíc
nebo žlutá
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 3 PL
koriandr mletý 1 špetka
paprika mletá uzená 1 špetka
římský kmín 1 špetka
celá palice rozdělená na nevyloupané stroužky
rýže
vařená, k podávání
klínky, k podávání

Postup

1

Chorizo nakrájejte na silnější plátky, dejte do mísy a přidejte krevety. Cukety nakrájejte podélně na čtvrtky a poté na silnější plátky, papriky na proužky. Vše přidejte do mísy, osolte, opepřete a promíchejte s olivovým olejem, kořením a česnekem.

2

Připravte si alobalové balíčky: utrhněte delší plát alobalu a přehněte jej napůl, doprostřed dejte vždy jednu porci směsi, přehněte alobal opět napůl a zahněte podél stran. Takto připravené balíčky dejte na gril či do trouby vyhřáté na 200°C na1 5–20 minut. Potom servírujte celé balíčky, aby si každý rozbalil svou porci až na talíři. Podávejte s vařenou rýží a klínky citronu na zakápnutí.

NĚCO NAVÍC
Do balíčku můžete dát jakoukoli nakrájenou letní zeleninu, která vám vyroste na zahrádce: hodí se i letní dýně nebo patizon. Kořenit můžete i grilovacím nebo mexickým kořením (cajun, tacos), využít lze i grilovací směs. Krevety jsme použili větší, nevyloupané, jednoduše protože jsou krásné, pokud ale hrajete spíše na praktičnost než na vzhled, dejte mražené, vyloupané a zbavené ocásků. Pak už vám k jídlu stačí jen vidlička...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč