Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Banánový chlebíček s arašídovým máslem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 126
Do 90 minut Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3867 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 361 g
Tuky 206 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Úžasně vláčný banánový chlebíček, který chutná výborně jen tak, ale ještě lepší je pokapaný medem nebo v kombinaci s bílým jogurtem. Jedná se o zdravější recept z ovesných vloček, celozrnné špaldové mouky, třtinového cukru a řeckého jogurtu. Vše navíc výborně doplňují křupavé arašídy. Jednoduše zdravý dezert bez výčitek.

Suroviny

třtinový cukr 85 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
vejce 2 ks
slunečnicový olej 75 ml
+ trocha na vymazání formy
mouka špaldová celozrnná hladká 140 g
+ na vysypání formy
banány 340 g
rozmačkané
solené, hrubě nasekané

Postup

1

Předehřejte troubu na 160 °C. Do robotu dejte arašídové máslo, třtinový cukr, kypřicí prášek, vejce, řecký jogurt, olej, prosátou špaldovou mouku, ovesné vločky a banány. Všechny ingredience promixujte tak, aby se spojily v husté těsto.

2

Formu na chlebíček vytřete pomocí mašlovačky olejem a vysypte špaldovou moukou. Těsto vlijte do formy a povrch uhlaďte, posypte solenými arašídy a zatlačte je do těsta.

3

Pečte 70 minut, poté vyzkoušejte zapíchnutou špejlí, zda je chlebíček upečený. Formu vyndejte z trouby a chlebíček v ní nechte vychladnout. Teprve potom ho vyklopte. Chlebíček nakrájejte na plátky a servírujte ho s medem na pokapání.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...