Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 894 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 201 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Borůvky jsou skvělé samy o sobě, ale přidáním dalších ingrediencí může vzniknout zajímavá kombinace. Tím nejuniverzálnějším řešením jsou jablka.

Suroviny

jablko 500 g
oloupaná, zbavená jádřinců
želírovací cukr 1 bal

Postup

1

Borůvky důkladně probereme a několikrát propereme v čisté vodě. Ovoce necháme okapat.

2

Umyté borůvky dáme do hrnce. Přidáme k nim na kostičky nakrájená jablka a dáme vařit. Za občasného promíchání vaříme asi 5 minut.

3

Přidáme želírovací cukr a za stálého míchání necháme rozpustit.

4

vařený džem hned naplníme do sterilizovaných sklenic, uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...