Bramborová polévka je díky pelmením hustá a vydatná, takže vám po ní v noci rozhodně hlady v břiše kručet nebude. Náplň pelmení můžete zvolit podle chuti. Použít můžete i tortellini.
Suroviny
Postup
Houby vložte do kastrůlku, zalijte vodou a dejte vařit. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm dosklovita cibuli a česnek, pak zaprašte moukou na jíšku, chvilku opékejte a míchejte. Zalijte houbami i s vodou, ve které se vařily (pokud se na vývaru z hub udělala pěna, seberte ji), přidejte zeleninový vývar, mrkev a brambory. Přiveďte k varu.
Nechte vařit, až začne zelenina měknout, pak přidejte pelmeně a vařte asi 5 minut, dokud nevyplavou na hladinu. Přidejte do polévky špenát i smetanu a prohřívejte pár minut, dokud špenát nezavadne. Nakonec nechte v polévce rozpustit sýr. Dochuťte solí a pepřem, můžete podávat s chlebem.
NĚCO NAVÍC
Mražené pelmeně prodávají v obchodech s ruskými specialitami, zvolit můžete jakoukoli náplň. Lze je také nahradit čerstvými tortellini.