Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bruschetty na grilu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2450 kcal
Bílkoviny 180 g
Sacharidy 171 g
Tuky 116 g
Vláknina 38 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavé topinky doplňte třeba italskou obdobou hummusu a dalšími dobrotami ve středomořském stylu.

Suroviny

v konzervě, scezené, propláchnuté
olivový olej panenský 3 PL
česnek 2 stroužky
drcený
petrželka 1 hrst
nasekané
sůl
pepř
čerstvě mletý
italsky bochník
Na ozdobu
chorizo na plátky
mladý, nebo jiný aromatický
ančovičky (konzerva) 1 konzerva
38-50g
pečená, sklenička

Postup

1

V misce nahrubo rozmačkejte fazole s olivovým olejem, přidejte česnek, petrželku, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Krajíčky chleba zlehka opečte z obou stran na grilu.

2

Opečené chleby obložte. Některé můžete potřít fazolovou směsí a doplnit čímkoli z vyjmenovaných surovin; skvělé je třeba chorizo. Výborná je také kombinace okapaného kousku pečené papriky se sardelovým řezem a olivami nebo výrazným sýrem. Podávejte k aperitivu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...