Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Caesar salát s těstovinami Creste di gallo
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 13
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2263 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 129 g
Tuky 151 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vždy je dobré mít v zásobě balíčky kvalitních těstovin, častokrát totiž pomohou vyřešit otázku: „Co bude dnes k večeři?“ Stačí k nim přidat pár surovin a za chvíli můžete servírovat třeba Caesar salát s těstovinami Creste di gallo Adriana.

Suroviny

NA DRESINK
hořčice dijonská 2 ČL
worcesterská omáčka 2 ČL
majonéza ¾ hrnek
česnek 2,5 stroužek
drceného
ančovičky (konzerva) 1 ČL
sardelová pasta
sůl
pepř
čerstvě mletý
parmazán hrnek
strouhaného
NA SALÁT
těstoviny 225 g
římský salát 1 ks
rozdělený na listy a pokrájený
pošírovaná nebo opečená, nakrájená
hobliny na dozdobení

Postup

1

Na dresink prošleháme v misce ingredience kromě parmazánu do hladké omáčky. vmícháme parmazán, osolíme, dochutíme pepřem.

2

Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. slijeme, dáme do mísy a promícháme se lžící dresinku. necháme zchladnout a přidáme salát, kuřecí maso, přelijeme zbylým dresinkem a promícháme. Posypeme krutonky, hoblinkami parmazánu a podáváme.

Komerční prezentace

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...