Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Candát v solné krustě

Candát v solné krustě

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1012 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 30 g
Tuky 42 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Solná krusta brání vysušení, a nejlépe tak vynikne lahodná chuť candáta, který nepotřebuje výrazně dochucovat.

Suroviny

candát 1 ks
celý 1,5–2 kg, vykuchaný a očištěný
sůl mořská 1 kg
1,5-2,5 kg, hrubá sůl, dle velikosti ryby
dle velikosti ryby
na zahuštění solné směsi (podle potřeby, aby šla směsí ryba dobře obalit)
na klínky
petrželka 1 svazek
estragon 2 snítky
rozpuštěné

Postup

1

Candáta omyjte studenou vodou a osušte. Troubu rozpalte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2

Bílky vyšlehejte dotuha a rukou do sněhu zapracujte sůl a mouku – vytvoříte směs, která bude držet tvar. Část směsi naneste na plech potažený pečicím papírem – hmota by měla kopírovat tvar ryby. Do břicha candáta vložte estragon a polovinu petrželky.

3

Rybu ,postavte břichem na stůl a rovnoměrně ji obalte zbylou hmotou. Pečte, dokud krusta neztvrdne (30–40 minut, podle váhy ryby), a vyjměte z trouby.

4

Nechte 10 minut stát a pak opatrně krustu rozbijte a odstraňte. Kůži stáhněte od ocasu vidličkou a candáta polijte máslem a posypte petrželkou. Maso odloupněte od páteře a velkých kostí a podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/8

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...