Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 38
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3458 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 178 g
Tuky 169 g
Vláknina 96 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste klasický žloutkový krém doplnit o lehce blanšírované cukety. Vsadíme se, že tahle letní variance na těstoviny carbonara bude nový rodinný hit!

Suroviny

strouhaný
strouhaný
sůl
pepř
malá
těstoviny 320 g
mafalda corta
máta 10 ks
lze nahradit bazalkou

Postup

1

V misce prošlehejte 3 žloutky, 50 g strouhaného parmazánu, špetku strouhaného muškátového oříšku, 100 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř.

2

Škrabkou na brambory nakrájejte 3 malé cukety podélně na tenké plátky. Přidejte je 2 minuty před koncem vaření k těstovinám a potom společně sceďte.

3

Ihned promíchejte se žloutkovým krémem a natrhanými lístky máty nebo bazalky a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...