Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Veganské těstoviny carbonara
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1327 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 139 g
Tuky 60 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bob zahradní dodá pokrmu proteiny, vlákninu a vitaminy skupiny B.

Suroviny

těstoviny 200 g
dlouhé, bezvaječné (linguine, špagety, soba nudle…)
sůl
boby 3 hrsti
zelené boby a/nebo mražený hrášek
olivový olej panenský 1 PL
drobné, nakrájené na tenké plátky
česnek 1 stroužek
drcený
polníček 100 g
lze nahradit mladým (baby) špenátem
veganský parmazán k podávání (viz Něco navíc)
NA OMÁČKU
kešú 60 g
namočené aspoň na 3 hodiny do studené vody
dýně 100 g
máslová, oloupaná a tepelně upravená doměkka (třeba v páře, ale může být i pečená, hodí se i zbytky), lze použít i mraženou
lahůdkové
sójová omáčka 1 ČL
sójová omáčka tamari (podle chuti)
podle chuti (cca z 1/2 citronu)
pepř
čerstvě mletý, dle chuti

Postup

1

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zhruba 3–4 minuty před koncem vaření přidejte boby, hrášku dopřejte cca 2 minuty (podle údajů na obalu).

2

Na omáčku rozmixujte scezené kešú s dýní a ostatními přísadami na omáčku plus cca 80 ml vody. Podle chuti opepřete.

3

Mezitím v pánvi na oleji opečte houby a česnek (asi 3 minuty), pak vsypte polníček či špenát a krátce míchejte do zavadnutí.

4

Těstoviny s hráškem či boby sceďte a zahorka promíchejte s omáčkou a směsí z pánve. Podávejte s veganským parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Na veganský parmazán rozmixujte najemno 100 g ořechů kešú, přidejte 3 lžíce lahůdkového droždí, 1 lžičku soli a ochuťte špetkou sušeného česneku, krátce promixujte a přesypte do vzduchotěsné nádoby s víčkem. Uchovávejte v chladničce.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...