Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Veganský banánový chlebíček
ZDROJ: Einfach backen
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 57
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 chlebíček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2673 kcal
Bílkoviny 51 g
Sacharidy 323 g
Tuky 129 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tento recept na banánový chlebíček je nejen veganský, ale také bez cukru. Těsto je vláčné a nadýchané a díky vlašským ořechům a kouskům čokolády obzvlášť lahodné.

Suroviny

cca 500 g bez slupek
mouka špaldová hladká 200 g
jemné
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
skořice ½ ČL
rostlinný olej 70 ml
neutrální chuti (např. slunečnicový nebo řepkový)
tmavá čokoláda 50 g
veganská, nasekaná
na ozdobení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Silikonovou chlebíčkovou formu (25 x 10 cm) vypláchněte studenou vodou. Banány rozmačkejte vidličkou. V míse smíchejte suché přísady. Přidejte rozmačkané banány, olej a ovesné mléko a vidličkou vše promíchejte. Přisypte nalámané ořechy a nasekanou čokoládu.

Veganský banánový chlebíček
ZDROJ: Einfach backen
2

Chlebíčkovou formu naplňte těstem. Banán oloupejte, podélně rozkrojte napůl a položte na těsto řeznou stranou nahoru. Pečte v předehřáté troubě přibližně 50 minut dozlatova. Nezapomeňte propečení otestovat pomocí špejle. Vyjměte z trouby a nechte zcela vychladnout na mřížce. Poté chlebíček vyklopte z formy a podávejte. 

Fotografie a recept převzaty z Einfach backen.

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...