Z jedné dávky surovin, pokud ji rozpůlíte, připravíte jak černou, čertovskou, tak bílou, andělskou, verzi. Kokosová příchuť zmrzliny je jemná (zvlášť pokud nepoužijete tresť) a v černé verzi ji trochu zastře uhlí.
Suroviny
Postup
Do mísy dejte kondenzované mléko a rozmíchejte s likérem či kokosovou trestí a vanilkovým extraktem. Do vyšší nádoby vlijte smetanu ke šlehání, přidejte tuhou vrstvu z kokosového mléka (pokud vyrábíte čertovskou, přisypte aktivní uhlí) a vyšlehejte do měkkých špiček. Šlehačku jemně promíchejte s kondenzovaným mlékem – tak, aby směs zůstala nadýchaná. Nalijte do mrazuvzdorné nádoby a dejte přes noc do mrazáku.
Na čerta ořízněte pendrek a ohněte do tvaru rohů, z jahodového plátku vyřízněte nožem jazyk. Na anděla vyrazte z pomerančového plátku pomocí formičky hvězdičku. Křídla vytvořte z oplatky pomocí formičky ve tvaru srdce. Naberte kopeček zmrzliny do kornoutku a ozdobte.
NĚCO NAVÍC
Aktivní uhlí koupíte v lékárně, jen se mu už neříká živočišné, protože se vyrábí z kokosových skořápek. Prodává se ve formě prášku nebo tablet (ty se dají na prášek lehce rozdrtit). Nezapomeňte, že vlastnosti uhlí jsou stejné, jako když je koupíte coby lék na neduhy. Nepřehánějte to proto s konzumací černých produktů a dostatečně pijte vodu, abyste předešli riziku dehydratace. Ve větším množství uhlí také pořádně barví – jazyk, zuby i vaši kuchyň – i to mějte při přípravě a konzumaci černých receptů na paměti.