Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Churros s chilli čokoládou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 100
Do 45 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3462 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 196 g
Tuky 259 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Churros jsou smažené tyčinky, křupavé na povrchu a jemné uvnitř. Voní po vanilce a často se obalují ve skořicovém cukru nebo podávají s čokoládovou omáčkou. Tato dobrota je rozšířená ve Španělsku, Portugalsku i v Latinské Americe, kde si ji můžete běžně koupit na ulici v kornoutu jen tak do ruky. Pokud však máte chuť na churros a nevíte, kde je u nás koupit, můžete si je připravit sami. Na těsto potřebujete jen pár ingrediencí a na omáčku dvě tabulky čokolády a smetanu.

Suroviny

mléko 310 ml
plnotučné
třtinový cukr 1 PL
vanilkový extrakt ½ ČL
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
rostlinný olej
na smažení
Na omáčku
tmavá čokoláda 200 g
s chilli (např. Lindt)

Postup

1

Na churros dejte do rendlíku mléko, máslo, cukr, vanilku a špetku soli a na středním plameni za stálého míchání přiveďte k varu. Míchejte, až se cukr rozpustí. Ztlumte plamen a přisypte mouku. Míchejte pár minut, až se z těsta zformuje koule.

2

Přesuňte ji do mísy a nechte 5 minut chladnout. Ručním šlehačem pak zapracujte jedno vejce po druhém. Těsto potom přesuňte do zdobicího sáčku s řezanou špičkou.

3

Na omáčku rozpusťte čokoládu se smetanou na malém plameni, až vznikne hladký krém. Odložte a udržujte horké.

4

Rozpalte 5cm vysokou vrstvu oleje (optimálně na 180 °C) a vytlačujte zhruba 7 cm dlouhé kousky těsta přímo do oleje.

5

Smažte je dozlatova celkem 3 minuty, během smažení jednou obraťte. Nechte okapat na papírových utěrkách. Churros podávejte s horkou čokoládovou omáčkou k namáčení.

NĚCO NAVÍC
Churros budou ještě lepší, když je ihned po usmažení obalíte v krupicovém cukru či cukru smíchaném se skořicí. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...