Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masopustní koblihy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Snadné Na cca 25 koblih

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4519 kcal
Bílkoviny 150 g
Sacharidy 519 g
Tuky 177 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud si na plnění netroufáte, smažte koblihy prázdné a džem do nich nastříkejte dodatečně. My jsme to na fotku udělali právě tak!

Suroviny

mléko 250 ml
vlažné
droždí čerstvé 30 g
může být i polohrubá
z 1/2 citronu
sůl 1 špetka
rum 4 PL
tuzemák
rozpuštěné
džem 250 g
tužší
olej
na smažení
na poprášení

Postup

1

V hrnku promíchejte trochu mléka, rozdrobené droždí a lžičku cukru. Na teplém místě nechte vzejít kvásek. Mouku dejte do mísy, přidejte žloutky, zbylý cukr, nastrouhanou kůru z 1/2 biocitronu, rum, špetku soli, kvásek, zbylé mléko a promíchejte.

2

Pak přidejte rozpuštěné máslo a vypracujte těsto trochu tužší než na buchty, které se nelepí na vařečku. 

3

Těsto zakryjte utěrkou a nechte zhruba hodinu kynout, až zdvojnásobí objem. Vykynuté těsto rozdělte napůl a na pomoučněné pracovní ploše z něj vyválejte 2 stejné pláty na tloušťku malíčku. Na jeden plát si naznačte vykrajovátkem kolečka (těstně vedle sebe, aby vám nezbylo moc odkrojků) a do středu každého dejte trochu džemu.

4

Z druhého plátu také vykrájejte kolečka a položte je na ty s náplní. Okraje dobře přitiskněte a ještě jednou vykrojte formičkou celou koblihu. Položte je na plech vyložení pečicím papírem nebo na pomoučněný vál a nechte kynout dalších 20 minut. 

5

Pak smažte v 4 cm vysoké vrstvě oleje. Do oleje koblihy klaďte nejdříve vrchní stranou a smažte přiklopené. Po 1-2 minutách obraťte a odklopené dosmažte dozlatova i po druhé straně. Vyjměte a nechte odsát přebytečný tuk. Před podáváním pocukrujte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč