Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou
Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Čočkový salát s mrkvičkami a brynzou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1686 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 45 g
Tuky 140 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Když zrovna neseženete dobrou brynzu, dejte si k tomuhle salátu fetu nebo opečený sýr haloumi.

Suroviny

baby mrkev 350 g
krátce spařená v horké vodě
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájené
nadrobno
jablečný ocet 50 ml
kopr 1 svazek
cca 15 g, lístky nakrájené nadrobno
piniové oříšky 40 g
opražené
olivový olej panenský 2 PL
brynza 200 g
salát 1 bal
směs salátové listky s rukolou, řepnými listy apod.
citron ½ ks

Postup

1

Troubu předehřejte na 190°C. Spařené mrkvičky sceďte, nechte okapat, osolte a opepřete a v pekáčku vyloženém pečicím papírem promíchejte s máslem. Pečte zhruba 20–25 minut.

2

Cibuli namočte v misce do octa a odložte, zatímco budete vařit čočku.

3

V rendlíku uvařte čočku podle návodu na obalu tak, aby byla ještě trochu pevná na skus. Pak ji sceďte a přesuňte do mísy. Vmíchejte pečené mrkvičky, kopr, cibuli i s octem a piniové oříšky. Osolte, opepřete a pokapejte olejem.

4

Rozdělte na 4 talíře, posypte rozdrobenou brynzou a podávejte se salátem jemně pokapaným citronovou šťávou, osolené a opepřené.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč