Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí zlatý sirup
Domácí zlatý sirup
ZDROJ: Unsplash
sdílet:

Domácí zlatý sirup

4.8/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Na cca 500 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2454 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 609 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zlatý sirup je hustý sirup jantarové barvy, který se používá především při pečení a přípravě dezertů. Vzhledem se velmi podobá medu a často se i používá jako jeho náhrada. Pokud se vám ho nedaří sehnat v obchodě, můžete si ho představit i doma.

Suroviny

voda 325 ml
3 lžíce (45 ml) a 280 ml
citron 1 plátek

Postup

1

Do rendlíku nalijte 3 lžíce vody a vsypte 100g krupicového cukru, krouživým pohybem rendlíku promíchejte.

2

Přiveďte odkryté k mírnému varu na středním ohni. Až směs dosáhne karamelové barvy (cukrářský teploměr ukáže 175°C), velmi opatrně a pomalu vlijte 280 ml vroucí vody.

3

Pak vsypte dalších 500 g krupicového cukru, krouživým pohybem rendlíku promíchejte a přiveďte k velmi mírnému varu. Vložte 1 plátek citronu, zbavený peciček – díky němu nebude sirup během vaření krystalizovat. Ztlumte oheň na mírný a nechte nezakryté zvolna vařit zhruba 45 minut.

4

Pak odstavte a vyjměte citron. Nechte sirup pár minut chladnout a pak ho nalijte do sterilizovaných skleniček a uzavřete. Sirup během chladnutí zhoustne. Uchovávejte v chladu a suchu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/10

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč