Hutný dresink s výraznou chutí i vůní sluší svěžím lehkým salátům složeným výhradně z čerstvé zeleniny.
Suroviny
sýr s modrou plísní
½
hrnku
rozdrobený, např.gorgonzola nebo niva + 1/4 hrnku navíc na dokončení
zakysaná smetana
½
hrnku
podmáslí
⅓
hrnku
česnek
1
stroužek
nakrájený najemno
vinný ocet bílý
1
PL
worcesterská omáčka
pár kapek, lze nahradit i pálivou chilli omáčkou, podle chuti
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka
1
PL
jemně nasekaná
Postup
1
Rozdrobený sýr, zakysanou smetanu, podmáslí, česnek a ocet rozmixujte dohladka. Dresink přemístěte do misky, dochuťte ho worcesterskou nebo chilli omáčkou, dolaďte solí a pepřem a nakonec vmíchejte petrželku a odložený nadrobený sýr, aby dresink získal pěknou strukturu.