Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zelený salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky
Zelený salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zelený salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 642 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 56 g
Tuky 25 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ančovičková zálivka dokonale zvýrazní hlávkový salát, ale skvěle doplní i grilovanou zeleninu a podtrhne chuť brambor.

Suroviny

little gem salát 4 ks
rozebraný na lístky
rukola 4 hrsti
ředkvičky 10 ks
na co nejtenčí plátky
salátová, menší, na tenké plátky
slunečnicová semínka 3 PL
pražená nasucho
hrnku
bylinkovo-ančovičkového dresinku podle našeho receptu
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Smíchejte všechnu zeleninu a slunečnicová semínka ve větší míse. Zlehka promíchejte s dresinkem a dolaďte solí a pepřem.

NĚCO NAVÍC
Ještě jemnější a sladce křupavé jsou piniové oříšky – můžete je použít místo slunečnicových semínek.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/6

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...