Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5722 kcal
Bílkoviny 246 g
Sacharidy 526 g
Tuky 286 g
Vláknina 69 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatná polévka aneb když potřebujete něco, co vás postaví na nohy.

Suroviny

na větší kousky
mrkev 1 ks
na větší kousky
česnek 1 stroužek
oloupaný
řapíkatý celer 1
pokrájený
rostlinný olej 2 PL
mletý
hrách žlutý 450 g
předvařený
vývar kuřecí 1,5 l
nebo zeleninový
frankfurtské, na kousky
sůl
pepř

Postup

1

Cibuli, mrkev, česnek a celer dejte do robotu a nasekejte.

2

V hrnci na oleji na středním plameni osmahněte 5–10 minut zeleninu tak, aby byla měkká, ale ne hnědá.

3

Přidejte muškátový květ, pořádně promíchejte, pak přidejte hrách a znovu dobře zamíchejte. Nalijte do hrnce vývar, přidejte bobkové listy a přiveďte k varu. Hrnec přikryjte, ztlumte plamen a vařte asi hodinu, až je hrách měkký a polévka hustá. (Pokud polévka zhoustne dřív, než je hrách dovařený, zřeďte ji vývarem).

4

V hotové polévce nechte prohřát párky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...