Kvalitní vývar využijete na cokoli, třeba na tento výborný hráškový krém. Recept je skutečně velmi jednoduchý a na přípravu krémové hráškové polévky si klidně mohou troufnout i naprostí začátečníci. Při servírování ji můžete dozdobit jarními divokými bylinkami, jedlými květy nebo křupavými krutony.
Postup
Na lžíci másla zpěňte šalotku a opékejte ji asi minutu. Přilijte 100 ml horkého vývaru a na středním plameni ho nechte odpařit. Opět přilijte dalších 100 ml vývaru a znovu ho nechte odpařit.
Přidejte hrášek, osolte, opepřete, přilijte zbývajících 350 ml vývaru a přiveďte k varu. Povařte asi 5 minut a ponorným mixérem důkladně rozmixujte. Případně dosolte a dopepřete.
Milovníci krémovějších polévek mohou zašlehat kousek studeného másla, ale není to nutné. Polévku podávejte horkou.